A Boroskólát 2020 tavaszán kezdtük el gyártani Pécsen, immáron 26 epizóddal rendelkezik és a youtube-on fut sorozatként azóta is.
Talán a legjobban a honlapon, a boroskola.amadekm.hu-n található leírás ragadja meg a lényeget:
„Amatőr szakácsok vagyunk, apukák, anyukák, férjek, feleségek, barátok, kedvesek, akik azért veszünk fakanalat a kezünkbe, hogy szeretteinknek meleg ételt tegyünk az asztalára. Azzal kísérletezünk, hogyan lehet borokat és ételeket egyszerüen párosítani.”
Rendezőként, ötletgazdaként és műsorvezetőként Divéki Péter működik közre Wirth Gabriellával adásról-adásra, borszakértőként Szabó Zoltán borász szakért.
Az előadás módja messze nem a megszokott, főzőműsorokban látható merev, feszélyező stílus, helyette egy kötetlenebb, nyugodtabb és lazább hangulatot kapunk, ahol nem kattog az óra és Gordon Ramsey sem óbégat összevissza. A megvilágítás is ezt a meghitt hangulatot erősíti, melyre azt mondhatnánk, hogy egy németalföldi festményt idéz.
Borokhoz készítenek bárhol megvásárolható alapokból szokatlan ételeket, melyeket bárki képes elkészíteni otthonában. Szakácskönyvhöz méltó részletességgel animációkkal és feliratokkal segít a főzés folyamatában a sorozat, ha bárkinek kedve támadna valami újat kipróbálni.